Scroll Top

Video Testimonials en hun kracht in het Digitale Tijdperk

Het Onmiskenbare Voordeel van Video Recensies

In het digitale tijdperk waarin wij leven, is de kracht van visuele content koning. Video testimonials bieden een uniek voordeel ten opzichte van geschreven recensies doordat er emotie en enthousiasme in een beeld is gevangen. Wanneer je de tevredenheid van een klant kunt zien en horen, krijgt dit een extra dimensie die met een geschreven review moeilijk te pakken is. Video’s zijn bovendien gemakkelijk te delen op sociale media, wat de zichtbaarheid van je bedrijf verhoogt. Dit maakt video tot een krachtig instrument dat veel vertrouwen wekt bij potentiële klanten.

Bouw Vertrouwen op met Video Testimonials

Reviews, je wordt er mee gemaakt… of gebroken. Niet voor niets worden reviews bij Google, Kiyoh en bijvoorbeeld Trustpilot gecheckt voor er een aankoop gedaan wordt. En misschien ken je het gevoel wel dat wanneer je dat niet hebt gedaan en achteraf blijkt dat er voldoende klantenreviews aanwezig waren om een andere keuze te hebben gemaakt… Het extra zuur smaakt.

Vertrouwen is alles!

Vertrouwen opbouwen, daar draait het om. Je geeft jouw klanten de ruimte om hun verhaal te vertellen en overtuigt daarmee potentiële klanten. Win Win. De band met je klant wordt sterker en nieuwe klanten stappen gemakkelijker de drempel over.

Zo gedaan

Even onderzoek is zo gedaan. Het is dan ook geen toeval dat de zoekterm “reviews+websitenaam” vaak gebruikt wordt om beoordelingen op platforms zoals Google, Kiyoh en Trustpilot te vinden. Met videoreviews ga je nog een stap verder en kan je echt laten zien dat jij luistert naar je klant en ze niet in de kou laat staan als het een keer niet helemaal loopt zoals gepland. Door je klant te betrekken bij het maken van zo’n video maak je de band met hem alleen maar sterker en zal je zien dat de video zich ook zal verspreiden via het netwerk van de klant.

Visueel
representatiesysteem

Voor de visueel ingestelde mensen kan video een krachtige tool zijn. Hoewel dit misschien voor de hand liggend lijkt, kun je de impact nog verhogen door expliciete beelden te gebruiken die het verhaal vertellen. Stel je voor dat een product tijdens de verzending beschadigd raakt; door eerst een foto van de schade te tonen en vervolgens een beeld van hetzelfde product in perfecte staat met een strik eromheen, creëer je een visueel verhaal met een positieve afloop. Dit speelt in op het visuele geheugen van de kijker, die de oplossing zal herinneren en waarderen.

Auditief
representatiesysteem

Voor mensen met een voorkeur voor auditieve prikkels ben je met video ook een stap verder. Besteed dus aandacht aan het geluid, niet alleen van de voiceover of de stem van de klant, denk ook aan geluidseffecten en de juiste muziek. Onder het filmpje kan je muziek met een positieve ondertoon monteren, daarnaast kan je belangrijke informatie, zoals bijvoorbeeld een doos met een strik erom onderstrepen door een geluidsfragment te gebruiken. Applause bijvoorbeeld!

Kinesthetisch
representatiesysteem

Voor mensen die intuïtief beslissingen nemen, werken oprechte video’s bijzonder goed. Deze groep, bekend als mensen met een kinesthetische voorkeursstijl, reageert sterk op authentieke content. Echt, niet-gescript materiaal heeft veel meer impact en kan doorslaggevend zijn bij het besluit om een aankoop te doen of contact op te nemen. Deze kijkers kunnen de oprechtheid in iemands ogen zien en vertrouwen op hun gevoel om keuzes te maken. Voor hen is het essentieel om een authentieke video te maken.

Effectieve Videoplanning: Bereik Verschillende Klanttypen in Jouw Webshop

Natuurlijk is het belangrijk om naar elke klant te luisteren. Door in je videoplanning rekening te houden met verschillende doelgroepen, bereik je de maximale impact op aankopen. Maak onderscheid tussen de diverse persona’s en zorg ervoor dat je in elk geval de belangrijkste groepen aanspreekt met je videocontent. Als voorbeeld kun je bij een webshop verschillende persona’s belichten door te spelen met data uit je backend. Mijn advies is om, zeker in het begin, het eenvoudig te houden.

 • Iemand die een cadeau kocht voor iemand anders
 • Iemand die een cadeau voor zichzelf kocht.
 • Iemand van een zekere leeftijd
 • Een zakelijke klant

Wanneer Vraag Je om een Video Testimonial?

Het ideale moment om een recensie of Video Testimonial te vragen, is wanneer je weet dat de klant tevreden is. Dit kan zijn nadat je voor hen een mooi resultaat hebt behaald. Zoals een sterke verbetering in hun Google posities met SEO, of direct na een succesvolle marketingcampagne. Een tevreden klant is veel meer geneigd om positieve feedback te geven, wat bijdraagt aan de geloofwaardigheid en het vertrouwen in je bedrijf.

Beloning voor een Video Testimonial

Bij sommige bedrijven worden klanten gemotiveerd met kleine incentives, zoals kortingen of gratis diensten, om hen aan te moedigen de tijd te nemen voor het opnemen van een video testimonial. Dit is een effectieve strategie om klantbetrokkenheid te verhogen en waardevolle content te genereren die anderen kan inspireren om ook voor jouw bedrijf te kiezen.

Elke plek zijn eigen formaat

As je dan hebt geïnvesteerd in video en de content wordt gemaakt, zorg er dan voor dat de juiste formaten worden opgeleverd, zodat de content niet alleen bruikbaar is voor SEO van je website, maar ook op verschillende socials. Blijf testen met verschillende content zodat de volgende video’s beter en beter worden.

Starten kan je vandaag, van voor zowel de mensen die beslissen met hun buik, ogen of oren doet een simpele selfie-video al een boel.

Let’s be awe-some! Now!

Gratis Introductiegesprek

Write Us

  Van bel meteen!

  tel: 020 3699 795

  e-mail: info@awe-some.nl

  werkuren

  Zondag – Donderdag : 12:00 – 20:00

  Privacy Preferences
  When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.